مجسمه های سنگی که به زبان محلی ها آدمک جیان نام دارند خیال را سرکش می کنند و هرکس با ظن خود یار آن ها می شود، یکی آدمک سنگی را در حال ضجه زدن می بیند و دیگری همان آدمک را به شکل سکوتی خاموش و مرگبار نظاره می کند، اما هرچه هست این قلمرو غول های سنگی است.
مخروط هایی با سرهای گرد که گاهی پهن می شوند و گاهی باریک و گاه هم چاق و لاغر با حفره هایی که شباهت زیادی به چشم ها و بینی و دهان و صورتی کج و معوج دارد، حس مرموزی درون آدمی تلنگر می زند حسی که می گوید نکند این مجسمه های سنگی غول هایی هستند که با یک طلسم خشک و بی حرکت مانده اند و به سنگ تبدیل شده اند...
این که آدمک ها از کجا آمده اند و با دست کدام تندیسگر به این شکل و شمایل درآمده اند معمایی اسرارآمیز است. عده ای می گویند آدمک جیان بقایای قلعه ای از زمان های قدیم هستند و عده ای دیگر بر این باورند که باد و باران کوه ها را چنان آراسته اند که مجسمه های سنگی از لابه لای کوه سربرآورده اند، اما این سوال بی جواب هنوز باقی است که اگر این کوه ها در اثر فرسایش به آدمک های سنگی تبدیل شده اند پس چرا فقط قسمتی از کوه به این شکل درآمده است؟
) دامنه ارواح سنگی
اگر وارد روستای وردیج نشوید و از آن عبور کنید به منطقه ای می رسید که به دامنه ی ارواح سنگی یا آدمکجیان شهرت دارد. سنگ هایی که با اشکال خاص خود منظره ی جالبی را به نمایش گذاشته اند.این شکل ها بیش از هر چیز جمجمه انسان و بدن جانوران وحشی را به خود گرفته اند و شاید برای بسیاری این سوال پیش بیاید که سنگ ها جاندار شده اند یا جاندارها سنگ؟
افسانه ها و باورهای زیادی درباره این سنگ ها وجود دارد. برخی بر این باورند که این سنگ های پر از حفره بازماندههای یک قلعه قدیمی هستند که در کنار جاده ساخته شده است. برخی هم می گویند واقعا جاندارانی در این منطقه تبدیل به سنگ شده اند. البته تمام این ها تنها گفته هاییست که گاهاٌ شنیده می شود.
علم زمین شناسی به وجود آمدن این اشکال را ناشی از نوع خاصی از فرسایش بادی که هوازگی نام دارد، میدانند که یک نمونه کم نظیر و دیدنی را از تغییرات بافت زمین به تصویر کشیده است.
اما سوال مطرح درباره این سنگ ها این است که چرا فقط قسمت خاصی از این منطقه این شکل را به خود گرفته است؟
به هر حال از چگونگی پیدایش این سنگ ها که بگذریم، به راستی که منظره بدیع و مرموزی را به نمایش گذاشته اند، منظره ای که دیدنش خالی از لطف نیست.